Đăng ký Ðăng nhập








Scroll Left
(130 x 300)
Xem tại Đây...







Scroll Right
(130 x 300)
Xem tại Đây...
Tìm kiếm tùy chỉnh
Web
 
 
 
Kết quả 1 đến 1 của 1
  1. #1
  2. Đến từ
    Bắc Ninh
  3. Bài viết
    686
  4. Thanks
    344
  5. Thanked 969 Times in 363 Posts
  6. Đề thi chọn HSG 8 Đoan Hùng

    ►Chia Sẽ: Add to Linkhay
    Đề thi chọn HSG 8 Đoan Hùng(90ph)

    I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences ( 2,0pts):

    1. Nothing is wrong, ………………..?.
    A. is it B. are they C. isn’t it D. aren’t they
    2. I never feel very ………………. in his presence.
    A. comfort B.comfortable C.comfortably D. comforting
    3. The conference ...............in Honkong next week.
    A.is held B. is being held C. will hold D. will be held
    4. It was such funny sight that we couldn’t stop ....................
    A. laughing B. laugh C. to laughing D. to laugh
    5. The girls are tired .................... having towash the dishes every night
    A. with B. of C. at D. by
    6. Look, Mum! I can see a lot of people .......... for a walk on the beach
    A. go B. going C. to go D. went
    7. I hope you don’t mind ................. to come and meet her.
    A. to be asked B. you were asked. C. we asked you D. being asked
    8. Our plane should ................. in about half an hour.
    A. lend B. go up C. take off D. put up
    9. We are not used to ................... in cold climate
    A. living B. live C. lived D. be lived
    10. Everyone in the world ............ to lead a happy life.
    A. want B. wants C. is wanting D. are wanting
    11. You really ................... work harder and harder for the coming exams.
    A. need B. must C. ought D. will
    12. I’ve known Minh ........................ I was on holiday in Ha Long Bay.
    A. when B. during C. until D. since
    13. ................................ the traffic was bad, we arrived on time.
    A. Although B. In spite of C. Despite D. Even
    14. He says he’s been to ........................ restaurant in town.
    A. many B. every C. all D. most
    15. Everybody was there, including .......................... Mr and Mrs Smith.
    A. with B. x C. of D. in
    16. I ........................ a lovely holiday in Dalat last summer.
    A. passed B. had C. brought D. make
    17. We should use cloth bags .................... of plastic bags.
    A. instead B. besides C. apart D. without
    18. She was very sad ........................... good marks in the final test.
    A. not get B. not to get C. to not get D. not getting
    19. The prefix re- in the word reuse means .........................................
    A. against B. for C. no D. again
    20. Farmers collect household and garden waste to make ...................................
    A. compost B. floor coverings C. glassware D. pipes.

    II. Underline and correct the mistakes in the following sentences (2pts):

    1. He didn’t get the job because he wasn’t enough experienced.
    2. We encouraged him applying for the job.
    3. Most people want to live in comfortable in their old age.
    4. A big picture is painting in front of the Town Hall.
    5. The book writing by Jack London is very popular in the world.
    6. Some of my books are on science, the another are on culture
    7. Pat had to work at an early age because of his family was very poor.
    8. He is working hardly to get good education now because he hopes to get good job later.
    9. We should recycle waste paper in order to saving trees.
    10. The boys hurt himself when they jumped down from the tree.

    III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling the corresponding letter A, B, C or D (0,5pt)
    1. A. elevate B. stretcher C. sterile D. adequate
    2. A. flood B. typhoon C. roof D. mood
    3. A. sugar B. bulletin C. cut D. rural
    4. A. prison B. sightseeing C. saint D. limestone
    5. A. valley B.canoe C. fabric D. challenge

    IV. Give the correct form of the word in capital letters given to complete the sentences (1,0 pt):
    1. The child should be punished because of his bad.......................... BEHAVE
    2. His parents are very ................ of him PRIDE
    3. We’ve decided to interview the best six .............. for the job APPLY
    4. Our main ........................... to export are rice, coffee and rubber. PRODUCE
    5. The .................... of this town are very friendly RESIDE
    6. Many rural areas in Viet Nam have been ......... in the last few years URBAN
    7. She received a lot of ............................... from her parents. COURAGE
    8. These shoes are smart, but they are very ............................ COMFORT
    9. This temple was built by the local .............................. over 100 years ago INHABIT
    10. Angkor Wat was.......................... built to honor a Hindu God ORIGIN

    V. Fill in each numbered blank with ONE suitable word to complete the passage(1,0pt):

    When you hear the word “bank ‘’, what do you think of? A ................(1) to put money? The land on the edge of a river? To depend on something or someone? If you choose any of ..................(2) things, you are right. Why? Because words often have ....................... (3) than one meaning. The tricky part is figuring out .................... (4) meaning is appropriate.
    Choosing the correct meaning of a word depends on ................... (5) things. First, it depends on the words and ..................... (6) surrounding your particular word. The other words and sentences give you context clues. .................... (7), the meaning depends on how the words is .................. (8) in the sentence. It is a noun, a verb, .................... (9) adjective or part of a phrase? Knowing the word’s part of speech will ............... (10) discover the word’s precise meaning.

    VI. Read the passage and then choose the best answer A, B, C or D (1,0 pt):

    Sometimes it is necessary to (1)…… our habits. Saving energy is one illustration. If we can (2)……. More energy, such as water and electricity, we can help keep the natural environment safe. Saving water, for example, helps preserve our rivers and reservoirs. If we usually take 10 – minute showers, in this case we should try to take shorter showers. When we go out, we (3) …… remember to shut off electronic like televisions and computers. Turning (4) ……… the lights is another example of saving electricity. In short, remmebering to help the environment, such as by saving energy, is one of our most (5) …… responsibilities.
    1. A. exchange B. turn C. change D. make
    2. A help B. cut C. saving D. save
    3. A. must B. may C. had D. should
    4. A.on B. in C. without D. off
    5. A. important B. basic C. necessary D. main

    VII. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, begining with the words or phrases given (2,0 pts)
    1. His parents made him study hard for the exam
    He …………. ………………………………………… …………………………………..
    2. I’d prefer not to go out tonight.
    I’d rather…..………………………………… ………………………………………… ….
    3. Mary is pleased to meet her aunt again soon.
    Mary is looking………….………………………… …………………………………………
    4. I last read a book on September 20th.
    I haven’t ………………………………………… …………………………………………
    5. “ I will clean all the windows in my classroom”, Lan says
    Lan said……………………………………… ………………………………………… ….
    6. Walking in the rain gives my sister pleasure.
    My sister enjoys…………………………………… ………………………………………..
    7. It was such a boring film that we left before the end
    The film………….. ………………………………………… ………………………………
    8. Nobody fed the chickens this morning.
    The chickens….……………………………… ………………………………………… ..
    9. His wife wrote that postcard in 15 minutes..
    His wife spent ………………………………………… ……………………………………
    10. All my suits were made in London.
    I had……………….. ………………………………………… …………………………….

    VII. Write sentences using the suggested words and phrases (0,5 pt)

    1 Please / take / form / your / teacher / and / ask / sign.
    .................................................. ............................................
    2. Nam / like / cook / meals / but / not like/ do / washing - up.
    .................................................. ..........................................
    3. we / enjoyable/ It / have / vacation / be / most / ever / the.
    .................................................. .........................................
    4. play / since / Minh / tennis / be / she / years / old.
    .................................................. ......................................
    5. delighted / you / English exam / be / that / pass / We / know/ your.
    .................................................. ...............................
    THE END

    Đáp án
    I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences ( 2,0pts):
    Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm x 20 = 2,0 điểm.

    1. A 2. B 3. D 4. A 5. B 6. B 7. D 8. C 9. A 10. B
    11. B 12. D 13. A 14. B 15. B 16. B 17. A 18. B 19. D 20. A

    II. Underline and correct the mistakes in the following sentences (2pts):
    1. enough experienced – experienced enough. 2. applying – to apply.
    3. comfortable – comfort 4. is painting – is being painted/ is painted.
    5. writing – written 6. the another – the others.
    7. because of – because 8. hardly – hard
    9. to saving – to save 10. himself – themselves.

    III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling the corresponding letter A, B, C or D (0,5pt)
    Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm x 5 = 0,5 điểm.
    1. D 2. A 3. C 4. A 5. B

    IV. Give the correct form of the word in capital letters given to complete the sentences (1,0 pt):
    Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm x 10 = 1,0 điểm.
    1. behaviour/behavior 2. proud 3. applicants
    4. products 5. residents 6. urbanised/ urbanized
    7. encouragement 8. uncomfortable 9. inhabitants
    10. originally

    V. Fill in each numbered blank with ONE suitable word to complete the passage(1,0pt):
    Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm x 10 = 1,0 điểm.
    1. place 2. these 3. more 4. which 5. two
    6. sentences 7. Second/ Secondly 8. used
    9. an 10. help

    VI. Read the passage and then choose the best answer A, B, C or D (1,0 pt):
    Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm x 5 = 1,0 điểm.
    1. C. change 2. D. save 3. D. should 4. D. off 5. A. important.

    VII. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, begining with the words or phrases given (2,0 pts)
    Mỗi câu viết lại đúng được 0,2 điểm x 10 = 2,0 điểm
    1. His parents made him study hard for the exam
    He was made to study hard for the exam (by his parents)
    . I’d prefer not to go out tonight.
    I’d rather not go out tonight.
    3. Mary is pleased to meet her aunt again soon.
    Mary is looking forward to meeting her aunt again soon.
    4. I last read a book on September 20th.
    I haven’t read a book since September 20 th.
    . “ I will clean all the windows in my classroom”, Lan says
    Lan said she would clean all the windows in her room
    6. Walking in the rain gives my sister pleasure.
    My sister enjoys walking in the rain.
    7. It was such a boring film that we left before the end
    The film was so boring that we left before the end.
    8. Nobody fed the chickens this morning.
    The chickens weren’t fed this morning.
    9. His wife wrote that postcard in 15 minutes..
    His wife spent 15 minutes writing that postcard
    10. All my suits were made in London.
    I had all my suits made in London.

    VII. Write sentences using the suggested words and phrases (0,5 pt)
    Mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm x 5 = 0,5 điểm.
    1 Please / take / form / your / teacher / and / ask / sign.
    Please take this form to your teacher and ask him/ her to sign it.
    2. Nam / like / cook / meals / but / not like/ do / washing - up.
    Nam likes cooking meals but he doesn’t like doing the washing – up.
    3. we / enjoyable/ It / have / vacation / be / most / ever / the.
    It is the most enjoyable vacation we have ever had.
    4. play / since / old / Minh / tennis / be / old / she / years / old.
    Minh has played tennis since she was eight years old.
    5. delighted / you / English exam / be / that / pass / We / know/ your.
    We are delighted to know that you passed your English exam.


    THE END

    Bài viết ngẫu nhiên trong diễn đàn:

    Gấu chưa có mà gió đã về.

    No one can stop me from loving you !

  7. Có 2 lời Cảm Ơn dành cho Santa trong bài viết này
    Phương Hà (04-25-2013),Thỏ Kool (04-26-2013)

Thông tin về chủ đề này

Users Browsing this Thread

Có 1 người đang xem chủ đề. (0 thành viên và 1 khách)

Các Chủ đề tương tự

  1. Đề thi chọn HSG 7 Đoan Hùng
    Bởi Santa trong diễn đàn Tiếng Anh Lớp 7
    Trả lời: 0
    Bài viết cuối: 04-25-2013, 08:34 PM
  2. Đề thi chọn HSG 6 Đoan Hùng
    Bởi Santa trong diễn đàn Tiếng Anh Lớp 6
    Trả lời: 0
    Bài viết cuối: 04-25-2013, 08:14 PM
  3. Đề thi chọn hsg huyện Tân Lạc
    Bởi Santa trong diễn đàn Tiếng Anh Lớp 6
    Trả lời: 0
    Bài viết cuối: 04-25-2013, 04:19 PM
  4. Bồi dưỡng hsg
    Bởi Santa trong diễn đàn Tiếng Anh Lớp 7
    Trả lời: 0
    Bài viết cuối: 04-22-2013, 10:45 AM
  5. Tham khảo đáp án của đề thi HSG cấp tỉnh Bắc Giang năm 2013
    Bởi miss_grass trong diễn đàn Tiếng Anh Lớp 8
    Trả lời: 0
    Bài viết cuối: 03-30-2013, 09:05 PM

Tag của Chủ đề này

Đánh dấu

Quyền viết bài

  • Bạn Không thể gửi Chủ đề mới
  • Bạn Không thể Gửi trả lời
  • Bạn Không thể Gửi file đính kèm
  • Bạn Không thể Sửa bài viết của mình
  •  
Múi giờ GMT +7. Bây giờ là 07:28 AM.
Diễn đàn sử dụng vBulletin® Phiên bản 4.2.0.
Bản quyền của 2014 vBulletin Solutions, Inc. Tất cả quyền được bảo lưu.
Ban quản trị không chịu trách nhiệm về nội dung do thành viên đăng.
Forum Bottom (500 x 70)
Xem Chi Tiết Tại Đây...